Crha naznačil, že za krádeží může být i politický boj před blížícími se komunálními volbami. „Nebyl to vandal. Reklamy jiných stran neukradl. Způsobil mi škodu asi pět tisíc korun. S policisty budu případ řešit v pátek,“ sdělil.

Předvolební reklamy někdo ničí i kohoutovickému sociálnědemokratickému starostovi Petru Šafaříkovi. „Nejdříve mi počmárali plakáty vulgarismy. Teď z nich strhávají čísla strany,“ postěžoval si.

Ilustrační foto.
S nedostatkem lékařů má pomoci nábor studentů i stipendia

Šafařík se také podivil nad tím, že vandalům stojí za námahu dostat se pod kryt, který na jeho předvolebních plakátech umístěných na sloupech je. Škodu vyčíslil kohoutovický politik na patnáct tisíc korun.

Poničené reklamy:• Starostovi Bohunic Antonínovi Crhovi ukradli osm předvolebních panelů.
• Starosta Kohoutovic Petr Šafařík se potýká s ničením plakátů. Píší na ně sprostá slova a trhají je.
• Zástupci hnutí ANO zaznamenali poničení volebního stánku a billboardu.


Na rozdíl od Crhy Šafařík poškození reklam policii hlásit nebude. „K volbám to patří, i když dříve mi reklamy neničili,“ řekl.

S problémy se potýká i hnutí ANO. V Brně jim někdo poničil billboard a rozbil sklo ve volebním stánku na náměstí Svobody. „Billboard poničili v Jundrově. Škoda je asi pět tisíc korun. Za úklid a nové zasklení stánku zaplatíme asi deset tisíc. Proti loňským parlamentním volbám je intenzita nižší,“ uvedl krajský manažer hnutí David Aleš.

Podle politologa Masarykovy univerzity Miloše Gregora podobné útoky výsledky voleb neovlivní. „Je to pro kandidáty nepříjemné hlavně finančně a organizačně. Pokud se to stane tři týdny před volbami, mají kandidáti čas ztráty nahradit. Voliči se rozhodují až těsně před volbami. Proto takové útoky pravděpodobně výsledky voleb neovlivní,“ vysvětlil Gregor.

Policisté se v Brně před letošními komunálními volbami zatím zabývají jedním poničeným billboardem. „Ještě jsme nestanovili škodu. Podle její výše pachateli hrozí pokuta nebo až roční vězení,“ uvedla policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Strážníci žádný případ vandalismu či krádeže volební reklamy neřešili.

Ilustrační foto.
Autobusáky pro Brno láká klip natočený v Praze. Jsou v něm nesmysly