S odvoláním ke krajskému soudu v Brně neuspěla ve čtvrtek dvojice mužů, která v březnu tohoto roku napadla ve Vyškově muže a těhotnou ženu. Oba obvinění byli v době incidentu pod vlivem alkoholu. Nejprve se dostali do konfliktu s mužem a poté, co se ho jeho partnerka zastala, ji jeden z nich dvakrát udeřil pěstí.

Za pokus o ublížení na zdraví a také výtržnictví odsoudil oba obviněné okresní soud ve Vyškově na dva roky vězení. “Okresní soud nijak nepochybil, odvolání považujeme za neopodstatněné,” konstatovala ve čtvrtek předsedkyně senátu Dana Kancírová. Výši rozsudku odůvodnila také tím, že dvojice agresorů byla již v minulosti za podobné prohřešky potrestána.

Ilustrační foto.
Před vyzvedáváním dětí ve škole se posilnila alkoholem. Řídila se třemi promile

Obžalovaní se odvoláním snažili upozornit na nevěrohodnost výpovědí napadených, kteří podle nich zveličovali jejich agresivitu. “Necítím se vinen, těhotnou ženu bych takto nikdy neuhodil,” bránil se obviněný Radek Schimmerle, který měl ženu udeřit pěstí do hlavy a trupu, přestože křičela, že čeká dítě.

Soud však ve výpovědích neshledal žádné nesrovnalosti. Ze střetu napadená dvojice vyvázla jen s lehkými poraněními, život dítěte nebyl ohrožen.

MAREK HADRBOLEC

Na Borise Trávníčka před šesti lety spadl při exkurzi náhrobní kámen na židovském hřbitově v Rousínově. Základní škola Rousínov musí poškozenému zaplatit necelých devět milionů korun. Rozsudek není pravomocný.
Spadl na něj náhrobek, skončil na vozíku. Chlapci soud přiznal devět milionů