Dlouhodobé neshody. Takový je motiv trojice pachatelů, kteří minulý pátek surově napadli pětačtyřicetiletého muže. Rvačka se strhla v chatové kolonii v Podveské ulici v brněnském Komíně. Oběť na místě následkům mnohačetných poranění hlavy zemřela, mrtvolu zahrádkáře našli jiní chataři až den po její smrti.

„V sobotu dvacátého září zavolali na linku záchranky známí oběti, že muž nejeví známky života. Lékař, který přijel na místo, však už konstatoval jediné. Smrt. Vzhledem k tomu, že na místě nebylo možné vyloučit cizí zavinění, nařídili kriminalisté soudní pitvu. Ta prokázala, že muž zemřel na následky poranění hlavy, které mu udělal někdo jiný,“ řekla jihomoravská policejní mluvčí Jana Šípková.

Kriminalisté tak začali na případu intenzivně pracovat. Z vyšetřování nakonec vyplynulo, že muž i jeho tři známí v opuštěných chatkách bydleli a navzájem se znali. „Trojice mužů měla s mrtvým konflikty už delší dobu. Ty v pátek vyvrcholily rvačkou, na jejíž následky muž zemřel,“ popsala Šípková.

Všichni tři muži jsou stíháni pro trestný čin ublížení na zdraví s následkem smrti. Za to jim hrozí až výjimečný trest. „Nyní jsou v policejní cele, kde čekají na rozhodnutí o uvalení vazby,“ dodala Šípková.