Kuriózní případ vyšetřovali ivančičtí policisté. V noci na sobotu pronásledovali z Dolních Kounic na Brněnsku podezřelé auto, za jejímž volantem seděl mladý muž, který se „živil“ vykrádáním aut. Přestože policistům při zběsilé jízdě po okresních silnicích utekl, za mřížemi skončil o pár hodin později. Přišel totiž na policii s báchorkou, že mu ukradli auto. Jeho lhaní ale vyšetřovatelé brzy odhalili.

Případ začal v Dolních Kounicích, kterými projížděla kolem třetí hodiny ráno policejní hlídka. „Najednou před sebou policisté uviděli podezřelou felicii. Chtěli ji zastavit, ale její řidič na světelnou výzvu reagoval tak, že šlápnul na plyn. Začala honička, jejíž první bouračka se odehrála v Malešovicích. Ujíždějící felicie tam nabourala do zahrádky,“ řekl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Řidiči nehoda nezabránila, aby nepokračoval v jízdě. Polní cestou ujížděl do Medlova, kde boural podruhé a začal utíkat pryč. I když policisté byli v závěsu za ním a použili několik varovných výstřelů, muži, který byl v Medlově na domácí půdě, se podařilo utéct. Policisté auto našli a chtěli najít i pachatele. Jejich pátrání však bylo neúspěšné.

Za necelé tři hodiny po honičce přišel policistům v Rajhradě oznámit mladý muž, že mu někdo v noci ukradl Škodu Felicii. Policisté zjistili, že mladík postrádá nabourané auto, které pronásledovali jejich ivančičtí kolegové.

Přivolanému kriminalistovi ale mladý muž dlouho pohádku vyprávět nevydržel. „Pod tíhou dobře mířených otázek se mladý muž ke všemu přiznal. Byl to totiž on, kdo ujížděl policistům. V jeho felicii policisté navíc našli množství součástek a zařízení, které patřily do čtyř vykradených aut z Dolních Kounic,“ uvedl jeden z kriminalistů, který na případu pracoval.

Mladý muž se ke krádežím doznal a kradené věci se mohly vrátit původním majitelům. Ke všem krádežím policisté ještě zjistili, že mladý muž nikdy neudělal řidičské zkoušky. „V sobotním dopoledni si tak vyslechl podezření ze spáchání trestných činů krádež a řízení bez řidičského oprávnění, za což mu ze zákona hrozí trest do tří let vězení,“ dodal Mergental.