Podrobnosti mluvčí neuvedl. Pouze upřesnil, že přestupková komise dostala od policie oznámení na 59 lidí. Z těchto spisů vyřídila 30 a ve 12 případech udělila sankce. Spisy dalších 18 lidí předala k vyřešení do místa jejich bydliště. Sankce byly uděleny za přestupek pro neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci. Jde tedy podle mluvčího o přestupek proti veřejnému pořádku.

Když zhruba 500 radikálů demonstrujících proti přílivu běženců do ČR procházelo ulicí Koliště, cestu jim zatarasilo několik desítek jejich odpůrců. Sedli si na zem a vytvořili lidský řetěz. Odmítali z místa odejít, i když je k tomu vyzval zástupce radnice a následně policie. Těžkooděnci je museli odvléct stranou. Až poté mohli radikálové z Dělnické mládeže projít na Moravské náměstí. Demonstrovali proti zesílenému přílivu uprchlíků ze Sýrie a dalších oblastí, nad nimiž převzala kontrolu organizace Islámský stát, do Evropy. Jsou jich desetitisíce.

Proti akci Dělnické mládeže, která je propojena s politickou Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS), se postavilo asi 2000 lidí. Policejní těžkooděnci na několika místech centra Brna zabránili střetům mezi oběma tábory.