Hlídka na místě našla svědkyni, která jim řekla, že ve stejné ulici někdo střílel z pistole. „Strážníci na chodníku našli ležícího muže,“ řekla mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitančiková.

Hlídka zjistila, že postřelený není v ohrožení života. A začala hledat pachatele. "Dostihla ho v nedaleké ulici Veveří. Muž měl v ruce ještě zbraň. Strážníci mu ji vzali,“ konstatovala Kapitančiková.

Mezitím přijela i Jednotka operativního zásahu strážníků, která zraněnému poskytla první pomoc. „Do péče si ho pak převzali přivolaní záchranáři a převezli ho do nemocnice,“ uvedla Kapitančiková.

Muž utrpěl spíše lehčí poranění na hlavě. „Byl při vědomí, ale agresivní. Převezli jsme ho do Fakultní nemocnice u svaté Anny,“ konstatovala mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Střelce si odvezla republiková policie. „Skončil v zadržovací cele. Teď zjišťujeme, k čemu vůbec došlo. Budeme vyslýchat svědky i přímé účastníky incidentu. V této souvislosti pátráme po ženě, která je zřejmě klíčovou svědkyní. Ta se měla v pondělí ve 20:50 přihlásit k hlídce strážníků a o věci je informovat,“ sdělil mluvčí brněnské policie Pavel Šváb.

Policistům by pomohlo její svědectví, které může učinit i prostřednictvím linky tísňového volání 158.