Rozhodnuto by mělo být v nadcházejících dnech, řekla mluvčí soudu Gabriela Stočková. Soud se v uplynulých dnech dotázal vězeňských lékařů, zda jsou schopni Přikryla převzít do péče. Pokud by tak tomu bylo, byl by převezen z nemocnice, v níž je hospitalizován, do vězeňské nemocnice. Tím by začal výkon trestu. Pro soud je přitom klíčové rozhodnutí vězeňských lékařů.

Lze předpokládat, že pokud nebudou schopni se o bývalého ředitele strážníků postarat, soud rozhodne o odkladu trestu. „Vyjádření lékařů již bylo soudu zasláno. Nelze jej zatím komentovat," řekla ve čtvrtek mluvčí věznice Dana Krejčířová.

Do vězení v Brně-Bohunicích měl Přikryl nastoupit v polovině dubna, ale nedostavil se tam. Městskému soudu zaslal žádost o odklad výkonu trestu kvůli zdravotním potížím. Podle své advokátky Běly Sedláčkové je od půlky března hospitalizován. V které nemocnici je a z jakých důvodů, to ale neuvedla.

U brněnské městské policie pracuje 500 strážníků. Brno mají rozdělené do osmi revírů. Ročně řeší 94.000 přestupků v dopravě, odhalí v průměru 900 trestných činů, na záchytku odvezou téměř 1700 opilců a zadrží 70 lidí hledaných policií.