„Věřím ve spravedlnost a vím, že ta se tu dnes ukáže," uvedl ve svém rozsáhlém proslovu Vickery. U soudu také citoval výroky Jana Husa a pasáže ze své oblíbené knihy o právu. Předsedu senátu Zdeňka Lukovského ale nepřesvědčil.

Odvolací soud se téměř ve všem ztotožnil s dubnovým výrokem Městského soudu v Brně. Ten Vickeryho odsoudil za to, že loni v říjnu na policejní služebně v Brně udeřil policistku pěstí do obličeje. Podle tehdejšího rozsudku se cizinec navíc dopustil výtržnictví a projevu sympatií k hnutím směřujícím k potlačení práv a svobod člověka. Ve své cele totiž hajloval a jednoho policistu označil za fašistické prase.

Podle odvolacího senátu Vickery sympatie k nacismu neprojevil. „Jeho jednání v dané situaci se dá označit pouze jako nadávání policistovi," sdělil Lukovský. Obžalovaný se podle něj na policejní služebně dopustil pouze napadení úřední osoby a výtržnictví. Proto mu soud místo podmíněného patnáctiměsíčního trestu, udělil třináctiměsíční trest s podmíněným odkladem.

Souhrnný trest dostal bývalý učitel angličtiny i za to, že loni v říjnu čtyřikrát černým fixem popsal budovu brněnské Nové radnice.