Vyplývá to ze žádosti českého ministerstva spravedlnosti o vydání uprchlého údajného vraha zpět do Česka. Informace ze třísetstránkového dokumentu včera zveřejnila Česká televize, která jej získala od amerického soudu.

Podle spisu je zatím hlavním důkazem proti Dahlgrenovi oblečení potřísněné krví obětí. A také sms zprávy známým mladého Američana. „Zřejmě se budu muset vrátit do Spojených států," napsal Dahlgren už krátce po půl deváté rodinnému příteli.

V té době přitom už byli půl hodiny mrtví matka a otec vyvražděné rodiny. Dahlgren si během dopoledne vyměnil několik zpráv také s nejmladším synem. Domlouval si s ním, že po návratu ze školy půjdou běhat.

Mobilní telefon zvedl také v půl jedenácté. „Doučování angličtiny musím dnes zrušit. Vracím se do Ameriky," napsal matce jednoho ze svých studentů.

Mezi osmou a dvanáctou Dahlgren pravděpodobně zabil také staršího syna. V domě jej po deváté hodině viděla pošťačka a v jedenáct pak uklízečka.

Nejmladší syn zemřel mezi půl jednou a jednou odpoledne. V té době slyšeli sousedi křik. „Byl to hlasitý mužský výkřik. Rozhodně to nebyla čeština. A slyšel jsem bouchání," citovala televize jednoho ze svědků. Pak se Dahlgren pokusil těla zapálit a uprchl.

Svědků vyslechla policie celkem sedmnáct. „Cestou autem se jeden z bratrů ptal druhého, zda u Dahlgrena neviděl nůž. Ukazoval jeho délku, šlo o asi pětadvacet centimetrů. Říkal, že jej viděl v noci nebo v brzkých ranních hodinách, když se šel napít, s tímto nožem chodit po domě," uvedl do spisu jeden soused.

Z vyšetřování také vyplynulo, že to Dahlgren se zbraněmi uměl. Rok studoval na vojenské škole námořní pěchoty.

Zda Američané muže vydají ke stíhání, rozhodne soud. V Česku mu hrozí až doživotí.

VÍCE ČTĚTE VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU ROVNOST