Obžalovaný měl začátkem ledna napadnout svoji bývalou přítelkyni v domě v brněnské Lidické ulici a způsobit jí vážná zranění ohrožující na životě. „Poškozenou hrubě napadl, bez pomoci ji tam nechal a odešel pryč. To svědčí o tom, že ji chtěl zabít," sdělil státní zástupce Ivana Hrazdira.

Své tvrzení se snaží dokázat důkazy, které se našly na místě činu. „Pachové stopy policisté nalezli na židli a na klice od vstupních dveří," přiblížil Hrazdira.

Zástupce také tvrdí, že si obžalovaný s poškozenou pravidelně denně volali a poslední hovor v osudný den byl uskutečněn po osmé hodině večer. „Potom už jí nevolal, protože dobře věděl, co se jí stalo," je přesvědčen Hrazdira.

Veškeré důkazy se snažil zpochybnit obhájce Vlastimil Rampula. „Jelikož si obžalovaný s poškozenou pravidelně půjčovali oblečení, je zcela logické, že se na židli mohly nacházet jeho pachové stopy," hájil svého klienta Rampula.

Další stopu na klice dveří argumentoval tím, že si Cissé s poškozenou pár dní před tím vyměnili klíče a to přisuzuje nalezené stopě.
Zároveň dodává, že policisté ze sledování polohy mobilu v osudný den zjistili, že se obžalovaný nenacházel v okolí místa činu.

Soudce případ odročil na konec října.

LENKA GRABCOVÁ