Nepokradeš. Starší muž se desatera nedržel ani v kostele. Opakovaně chodil krást do kostela v centru Brna. Zaujala ho pokladnička, do které věřící a další návštěvníci kostela dávají příspěvky.

Neznámý pachatel využil toho, že místo bylo nehlídané a jednoduchým způsobem z pokladničky vybíral peníze. Na konec drátu připevnil magnet a lepící pásku, takže mohl vytáhnout mince i bankovky.

Vítězný návrh soutěže o novou podobu areálu Špitálky. Porota jej vybrala z 26 soutěžících projektů.
Soutěž o podobu Špitálky má vítěze. Zaujalo napojení tepláren na nábřeží Svitavy

Škodu zatím nelze vyčíslit. Nějakou dobu mu krádeže procházely, když si zloděje všimli ostatní návštěvníci kostela, většinou jej vyhnali, ale krádeže policii neoznámili. Je možné, že muž se stejným cílem navštěvoval i další kostely.

Zdroj: Policie ČR

Na krádeže policisté přišli až ve chvíli, kdy ho při činu viděla žena a oslovila ho. "Pachatel ženu velmi nevybíravým způsobem fyzicky napadl," řekl policejní mluvčí David Chaloupka.

Hokejový brankář Marek Čiliak.
Hokejová řežba Kometa - Hradec: My hrajeme na ledě, oni spíš mluví, říká Čiliak

Policisté proto žádají Brňany, aby byli opatrní a nesnažili se pachatele sami zadržet. "Raději zavolejte policii. Při vyhrocení situace nemusí být na místě nikdo, kdo by vám v té chvíli mohl pomoct," varuje Chaloupka.