Podle výpovědi přítelkyně obžalovaného se dceři znenadání vyrazily červené fleky na obličeji a hrudníku. „Vypadalo to, jako pásový opar nebo zánět ucha. Neustále plakala a měla jsem o ni strach. Taky nemohla hýbat levou rukou," popsala matka dítěte. Zranění pak zdůvodňovala tím, že po otci mohla zdědit problémy se srážlivostí krve. Také připustila, že jí přítel často z legrace štípe do tváří a nemá dostatečný cit v rukou.

Podezření na týrání oznámili sociálním pracovníkům a policii lékaři, kteří v nemocnici převzali kojence. „Podlitiny na hlavě, hýždích a stehnech vypadaly, jako když dáte někomu facku. Bylo velké štěstí, že se dítěti nezranila mícha nebo mozek. Vykrvácelo by," poznamenal soudní znalec a lékař Jan Krajs.

Obžalovanému hrozilo až deset let vězení. „Při rozhodování o vině vzal soud v úvahu především svědecké výpovědi a znalecký posudek týkající se fyzických poranění dívky," prohlásila mluvčí Krajského soudu v Brně Simona Tesařová. Rodina i známí totiž před soudem opakovaně poukazovali na lásku a pečlivost obou rodičů.

Rozsudek není pravomocný, obě protistrany si ponechaly lhůtu na odvolání.

MARKÉTA CHUMCHALOVÁ