Dvaačtyřicetiletý muž se ve dvou případech dopustil těžkého ublížení na zdraví. V červnu loňského roku udeřil čelem do obličeje známého své tchyně. Ten upadl na zem. Obžalovaný na něj klekl a ukousl mu kus nosu. Po útoku chtěl odejít, do cesty se mu postavila matka jeho družky, kterou udeřil a vláčel ji chodbou. O měsíc později zaútočil na ženu v baru, protože pouštěla hudbu, která se mu nelíbila. Rozbil lahev, vyhrožoval, že jí uřízne hlavu střepem, silně ji při tom řízl na krku.

Při pokračování jednání pouštěl soudce videozáznamy z noci, kdy měl Ellinger napadnout dívku v baru. Podle obhájkyně nesedí přepis policie. V prvním případě popsal, že poškozená byla už v době před vstupem do baru agresivní. „Je opilá, naráží do aut. Jak jsem říkal, byla agresivní,“ odkazoval obžalovaný na to, že poškozená měla motiv vyvolat potyčku.

Ilustrační foto.
V rozčilení ukousl muži nos, za měsíc pořezal ženu v baru

Jako důkaz ukázal soudce i střepy, kterými měl Ellinger pořezat poškozenou na krku. „Není to celý střep. Je to jen část ucha sklenice, kterou jsem rozbil. Střep byl mnohem větší,“ vysvětloval obžalovaný. Soudce Miloš Žďárský ale jeho poznámkám nevyhověl a skončil dokazování.

V závěrečné řeči se obžalovaný bránil. „Jsem si vědom, co jsem v prvním případě udělal, omluvil jsem se za to a je mi to líto. Jen jsem se bránil. V druhém případě, v tom baru, jsem ale nic neudělal,“ řekl v závěru jednání poškozený. Dodal, že obžaloba se zakládá na výpovědi silně podnapilých svědků.

Za těžké ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování dostal Elliger čtyři a půl roku vězení ve věznici s ostrahou. Obě strany si nechaly lhůtu pro odvolání, rozsudek zatím není pravomocný.

Defibrilátor. Ilustrační foto.
Strážníci zasahovali při partnerské hádce. Žena při ní zkolabovala