„Dvojice se pohádala. Zatočil pak v posteli zakryl družce ústa a prsty jí zacpal nos," řekl Plšek.

Obžalovaný se hájil, že ženu zabít nechtěl. „Jen jsem se snažil, aby přestala křičet a zakryl jsem jí ústa rukou. Nevěděl jsem, že ji to zabilo. Myslel jsem, že se se mnou jen nebaví a chce spát," uvedl u soudu. Ráno normálně vstal a odešel do práce.

Tělo našla až odpoledne dcera poškozené. „Pár dní před činem ke mě matka od Zatočila utekla. Říkala, že ji týrá. Prosila jsem ji, ať se k němu nevrací, ale tu noc za ním stejně odjela. Ráno už mi nezvedala telefon," řekla svědkyně.

Obhájkyně obžalovaného, která nechtěla sdělit jméno, ve své závěrečné řeči upozornila na možné nedostatky ve vyšetřování. „Soudní lékař určil dobu smrti na dobu mezi pátou a devátou hodinou ráno. Můj klient odešel do práce před sedmou a uvedl, že v té době žena ještě žila. Ležela na boku," konstatovala advokátka.

Policisté ale našli mrtvou, jak leží v posteli na zádech. „Je tedy možné, že do bytu ráno ještě někdo přišel. Čin nemusel spáchat obžalovaný. Žena totiž mívala velmi často návštěvy. Touto verzí se ale policie vůbec nezabývala," uvedla obhájkyně.

To ale předseda senátu Plšek vyloučil. „Když policie vešla do bytu, bylo zamčeno," prohlásil.

Muže pak odsoudil i za výtržnictví. „Týden před vraždou napadl družku v jedné z bystrckých hospod. Vylil na ní pivo a shodil ji ze židle," sdělil.

Státní zástupce Ivan Hrazdira muži kladl za vinu i to, že poškozenou stejný den i znásilnil a okradl asi o šest tisíc korun. Žena na něj kvůli tomu podala ještě před smrtí trestní oznámení. „Nezjistili jsme, že by se čin opravdu stal, a proto jsme muže u těchto dvou činu zprostili obžaloby," odůvodnil rozhodnutí Plšek.

Proti rozsudku si může Zatočil podat ještě odvolání k Vrchnímu soudu v Olomouci. Všechny strany si zatím nechaly lhůtu na rozmyšlení.