Pořádný šok zažila ve středu dopoledne jednatřicetiletá podomní prodejkyně v brněnské Kotlářské ulici. Když vcházela do jednoho z tamních domů nabízet služby telekomunikačního operátora, netušila, že namísto úspěšného jednání si odnese poraněnou ruku.

„Vše se událo před bytem padesátiletého muže. Když žena na jeho dveře zazvonila a majitel zvířete otevřel, skočil na ženu pes většího plemene a zakousl se jí do ruky. Prodejkyně si poranění nechala ošetřit v nemocnici a poté se vrátila pro kopii očkovacího průkazu. Jelikož majitel psa se s pokousanou ženou odmítl jakkoli bavit, museli situaci vyřešit městští policisté,“ řekl mluvčí brněnských strážníků Zdeněk Novák.

S majitelem ostrého psa měli strážníci těžké pořízení. Opilý muž se je totiž snažil přesvědčit, že je jeho zvíře poslušné a zcela neškodné. Jeho pokus o názornou ukázku však nevyšel. Když na svého dobrmana zavolal a on s vrtícím ocasem přiběhl, hned začal na strážníky dorážet a jeho majiteli se psisko podařilo odvolat až po několika marných pokusech.

„O incidentu s pokousanou ženou a o schopnosti zvládat svého psa se tak bude muset ještě muž zpovídat před příslušnou přestupkovou komisí,“ dodal Novák.