Muž si u soudu vyslechl za různé krádeže už devět odsuzujících rozsudků. „Ten poslední byl loni v prosinci. V únoru měl nastoupit do vězení. Místo toho v krádežích pokračoval a letos se vloupal do tří čerpacích stanic jedenáctkrát," uvedl šéf kriminalistů z Brněnska Jaromír Novotný.

Zloděj kradl opakovaně ve stejných provozovnách. „Vždy rozbil kamenem výlohu a vlezl dovnitř. Bral pouze cigarety, které naskládal do přinesených batohů. Tabákové výrobky pak muž prodával pod cenou, hlavně svým známým. Škodu jsme vyčíslili na téměř dvě stě tisíc korun," konstatoval Novotný.

Vykrádal pouze tři benzinky. „V Ořechově na Brněnsku kradl pětkrát, v brněnské Vídeňské ulici řádil čtyřikrát a Bavorech na Břeclavsku byl dvakrát," přiblížil počty mluvčí policie z Brněnska Bohumil Malášek.

Policisté měli problém pachatele dopadnout. „Nebydlí totiž tam, kde má nahlášené trvalé bydliště a často se stěhoval. Nakonec jsme si na něj počkali na jedné z opakovaně vykrádaných benzinek," řekl Novotný.

Šestatřicetiletý zloděj teď už s asistencí policie musel nastoupit k odpykání uloženého tříletého trestu do vězení. Teď mu hrozí dalších pět let navíc. K činu se policistům přiznal.