Mezi desítkami nakupujících v obchodním domě Tesco v ulici Dornych v centru města se v úterý krátce před desátou dopoledne pohyboval i zloděj. Ten si vyhlédl kabelku osmačtyřicetileté zákaznice.

Žena měla zavazadlo uložené v nákupním vozíku a zatímco se věnovala nákupům, pětadvacetiletý zlodějíček využil její kratičké nepozornosti a z kabelky jí sebral peněženku. Kapsáře si ale všimla ochranka a začala jej pronásledovat. Při úprku z obchodu sice rozbil dvoje automatické dveře, ale utéct se mu nakonec nepodařilo.

„Pachatel si dal svůj lup pod bundu a snažil se utéct. Když proběhl pokladnami, začala jej pronásledovat ostraha. Mladík se ale nehodlal vzdát, a tak násilně otevřel dvoje automatické dveře a snažil se uprchnout. V tu chvíli byl ale naštěstí na místě policista, který sem rovněž vyrazil na nákupy. Za povedeným mladíkem bez váhání vyrazil také,“ přiblížila honičku za zlodějem jihomoravská policejní mluvčí Jana Šípková.

Zloděj při kvapném úprku nereagoval ani na to, když muž zákona zavolal, že je policista a aby okamžitě zastavil. Musel proto po něm skočit a bojovým zákrokem ho srazit k zemi. „Svým jednáním podezřelý mladík poškodil mechanismus dveří a rozbil sklo, škoda se tedy vyšplhala na padesát tisíc korun. Žena vyčíslila hodnotu peněženky i s obsahem na více než tisícovku,“ doplnila Šípková.

Podezřelý mladík skončil v policejní cele. Ve středu budou policisté pokračovat v dokumentaci i vyšetřování případu. Pro muže nebyla tato krádež rozhodně jeho prvním kouskem. „Letos v červnu ho totiž soud za krádeže odsoudil k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na jeden rok a je pravděpodobné, že se tedy se soudcem setká také při řešení tohoto případu,“ uzavřela Šípková.