Dvaadvacetiletý muž z Adamova, který za jeho okny kdysi vídával jeho devadesátiletou obyvatelku, tak pojal podezření, že žena už nežije. Proto se o jedné noci vydal do jejího domku. Jaké ale bylo jeho překvapení, když se na něho důchodkyně obořila s otázkou, co dělá v jejím domě.

„Zloděj se nejdříve zmocnil ženina mobilu, aby nemohla zavolat o pomoc. Pak stařence řekl, ať si sedne na postel, že jí nechce ublížit. Žena jej poslechla a muž začal prohledávat pokoj. Zatímco se muž prohrabával kredencem, varovala ho stařenka, ať toho nechá, nebo ho stihne boží trest,“ uvedl mluvčí policejního oddělení Brno-venkov Aleš Mergental.

Hrozba božím trestem se však minula účinkem a mladíka naopak rozčílila. Proto ženu odvedl na záchod, kde ji zamknul. Poté pokračoval nikým nerušen v prohledávání domu. Kromě telefonu, hodinek, mouky, cukru, několika vajíček, něco málo přes sto korun a růžence však nic nenašel. Když pak odcházel, „propustil“ majitelku domu z jejího nedobrovolného vězení.

Muž si už vyslechl obvinění z krádeže, omezování osobní svobody a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříletý trest. Okradenou důchodkyni pak jistě potěšilo, když jí policisté vrátili telefon, hodinky a růženec, které si z jejího domu zloděj odnesl. Toho přitom prsty nesvrbily poprvé. Už vloni na podzim se totiž vloupal do jedné z chat na Brněnsku. Tenkrát však odešel s nepořízenou. Vyrušil ho totiž majitel.