Odér obroušených pneumatik a pár otisků prstů zbylo po zlodějích, kteří ve středu dopoledne vykradli rodinný dům v Lelekovicích na Brněnsku.

„Po jedenácté dopoledne přišla na mobilní telefon padesátileté majitelky domu automatická zpráva, že do jejího obydlí někdo vlezl. Žena sedla do auta a k domu přijela dříve než pracovníci zabezpečovací agentury. Na zahradě si všimla cizího auta. Svoje zaparkovala do brány, aby vetřelce zablokovala,“ uvedl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

V tom momentě vyběhli z domu dva muži, nasedli do auta a rozjeli se proti blokujícímu autu, ve kterém nikdo neseděl. Zloději sešlápli plyn a začali auto vytlačovat z brány. Jakmile se jim to povedlo, tryskem ujeli. Žena vešla do domu a zjistila, že se opravdu jednalo o zloděje a zavolala na policii.

Policejní hlídky se poté zaměřily na popsané auto, ale nenašli jej. „Při prohlídce domu žena zjistila, že zloději ukradli drobnou elektroniku, peníze a platební karty, ze kterých se jim ještě před zablokováním podařilo vybrat peníze. Celková škoda zahrnující ukradené věci, poničený dům i auto se vyšplhala přes sto dvacet tisíc korun,“ dodal Mergental.