Ukázal na dva mladíky stojící nedaleko s tím, že se ho dopustili oni dva. „Když chtěl policista vystoupit, přiběhl jeden z podezřelých a prudce zavřel dveře služebního auta," řekla mluvčí brněnské policie Andrea Straková.

Křičel na oznamovatele, že do toho nemá plést policii. „Tvrdil, že nic neprovedl a že se nechce vrátit do vězení," uvedla Straková.

Hlídka mu proto chtěla zkontrolovat doklady. „Muž se ale začal chovat agresivně. Se zaťatými pěstmi křičel, že se s policisty popere, ale za mříže nepůjde. Nakonec odhodil kšiltovku a chtěl se vrhnout na jednoho člena hlídky," popsala událost mluvčí.

Policisté ho proto zajistili hmaty a chvaty a nasadili mu pouta. I s nimi se chtěl pořád prát. „Mezi tím událost sledoval dav místních obyvatel. Proto dorazili další policisté," sdělila Straková.

Třiadvacetiletého útočníka, který se letos dostal z vězení na amnestii, teď vyšetřují kriminalisté. Zjišťují, jestli opravdu došlo k nějakému loupežnému přepadení. Za přestupek proti veřejnému pořádku muži také hrozí pokuta.