V pondělí přibylo v Česku 111 nových případů covidu-19, což byl nejvyšší denní přírůstek od 21. dubna, ale v úterý denní nárůst zpomalil na 61 případů. Za pondělním rekordním nárůstem stálo podle epidemiologů ohnisko nákazy mezi horníky OKD na Karvinsku. 

V úterý také klesl proti pondělku podíl nových případů na počtu provedených testů z 1,5 procenta na 0,74 procenta. Ve středu se proti úterý snížil počet testů na koronavirus skoro o tisícovku na 7358. Podíl nových případů na počtu testů se tak opět dostal nad jedno procento.

Deník vám přináší data o koronaviru.
Uzdravení vs. mrtví. Data o koronaviru ukázala, kdo si s nemocí (ne)poradil

Od začátku týdne narůstá v Česku množství aktuálně nemocných, které představuje počet potvrzených případů nákazy koronavirem po odečtení vyléčených a zemřelých. Počet aktuálně nemocných předtím asi od poloviny dubna, kdy činil zhruba 4800 lidí, vytrvale klesal. Do neděle 17. května se tak snížil na 2423. Tento týden ale zase stoupl až na dnešních 2585. V nemocnicích se nyní podle ministerstva léčí 157 lidí s covidem-19 a zhruba tři desítky z nich jsou ve vážném stavu.

 

Za dnešek zatím přibyly čtyři nové potvrzené případy covidu-19. V Česku je jich tak nyní evidováno 8725. Počty vyléčených a zemřelých se zatím dnes proti údajům za středu nezměnily.

Nejvíce dosud potvrzených případů nákazy je v Praze, a to více než dvě tisícovky. V hlavním městě je také největší podíl případů nákazy na počet obyvatel.

Důl Darkov.
Koronavir v Dole Darkov: Karvinští Piráti píší ministryni, vyjádřilo se i město

Na 100 tisíc obyvatel Prahy připadá přes 154 evidovaných případů. Naopak v jižních Čechách zaznamenaly doposud zhruba 28 nakažených na 100 tisíc obyvatel, což je nejméně v Česku.