Čtvrteční denní teploty by měly znovu vystoupit vysoko - meteorologové očekávají 20 až 25 stupňů. Před přechodem studené fronty tak budou znovu atakovány teplotní rekordy. Ten například v pražském Klementinu padl v roce 2017, kdy tam naměřili 21,9 stupně Celsia.  

Žena s respirátorem prochází 31. března 2021 po téměř liduprázdném Karlově mostě v Praze
Česko znovu hlásí teplotní rekordy. Zaznamenali je na polovině stanic

Po přechodu studené fronty však začne na území České republiky od severu pronikat studený vzduch, který s sebou na Velký pátek přinese velké teplotní rozdíly. Denní teploty na severu území by se měly na severu zastavit na 8 stupních Celsia, na jihu vystoupají až na dvojnásobek této hodnoty. Ojediněle se vyskytnou přeháňky, na horách sněhové nebo smíšené. 

Sněžení ve vyšších teplotách bude pokračovat i o Bílé sobotě, která přinese teploty srovnatelné se Štědrým dnem. Nejvyšší denní teploty vystoupají jen na 6 až 10 stupňů Celsia, ty ranní budou dokonce klesat až pod bod mrazu. Pocitovou teplotu navíc sníží čerstvý severozápadní vítr, který v nárazech dosáhne rychlosti až 55 kilometrů za hodinu. 

Papežská mše na Zelený čtvrtek
Zelený čtvrtek připomíná poslední večeři Krista. Jeho název zřejmě vznikl omylem

O něco tepleji by pak mělo být v neděli na Boží hod velikonoční i o Velikonočním pondělí, kdy nejvyšší denní teploty povyskočí na 10 až 15 stupňů Celsia. I v tyto dny by ale měly ranní teploty klesnout až pod bod mrazu.