Matovič získal v roce 1998 na Fakultě managementu Univerzity Komenského v Bratislavě magisterský titul. Ve své práci na téma „Daňový systém a jeho vliv na podnikatelské subjekty“ však podle slovenského Denníku N opisoval hned ze dvou odborných knih.

Bývalý ruský novinář a nyní poradce šéfa ruské vesmírné agentury Roskosmos Ivan Safronov, kterého ruské úřady podezírají ze spolupráce s českou rozvědkou
Safronov zůstane ve vazbě. Soud stížnost obhajoby zamítl

„Když se provalila kauza rigorózní práce Andreje Danka ze Slovenské národní strany, který do ní opsal pět učebnic, Matovič od něho žádal odchod ze své funkce,“ upozorňuje server Pluska.sk. „Dvojí metr však později použil, když byly podobné nesrovnalosti objeveny také v práci Borise Kollára (šéf slovenského parlamentu za stranu Jsme rodina - pozn. red.). Jeho rezignaci nepožadoval.

Studium prý odbýval

Slovenský premiér na zjištění Denníku N uvedl, že netuší, zda před 22 lety v diplomové práci něco špatně citoval a kolik takového obsahu bylo. „Pokud je to tak, ukradl jsem něco, co mi nepatřilo. Jsem v této věci de facto zloděj, což je smutné,“ napsal Matovič na sociálních sítích. 

Svým titulem se však podle serveru Pluska.sk nikdy nechlubil a přiznal, že studium odbýval. „Ve čtvrtém ročníku jsem si založil živnost a v pátém už jsem zaměstnával dva tisíce lidí. Ten kdo podnikal pochopí, že v takovém tempu byla škola na jedné z mých posledních kolejí. Nakonec jsem byl rád, že to mám za sebou,“ komentoval Matovič dobu studia na vysoké škole.

Řecká vlajka poblíž pláže v Aténách
Na Zakynthosu zemřela česká turistka. Našli ji oběšenou v hotelovém pokoji