„Na horké nápoje si dávám vždycky pozor,“ vypráví matka tří dětí Gabriela Březinová. Když si její manžel den před Vánoci uvařil čaj a postavil ho na stůl, ještě hrneček přemisťovala, aby nestál tak blízko kraje. „Prostřední Jonáš pořád běhal kolem stolu. Měla jsem strach, že se opaří,“ vysvětluje matka. Její muž si sedl k čaji s nejmladším Kiliánem v náručí. Během zlomku vteřiny dítě hrneček převrhlo tak nešťastně, že si opařilo ruku a hrudník. „Začal křičet, já taky. Naštěstí jsme s mužem neztratili hlavu. On utíkal s malým do koupelny a tak jak byl, v tričku a v dupačkách, ho strčil pod studenou vodu,“ líčí strašný zážitek maminka.

Od dispečerky záchranné služby se dozvěděla, co přesně dělat. Podle jejích pokynů prohlédli spáleninu, překryli ji čistou plenou a odvezli dítě na kliniku popálenin bohunické nemocnice.

„Tam lékaři zjistili, že to není naštěstí tak vážné. Kilián měl popáleniny na čtyřech a půl procentech tělíčka,“ vzpomíná matka. Místo na sváteční bohoslužbě tak strávili vánoční odpoledne na převazu v nemocnici. „Byly to momenty, které bych nikomu nepřála. Ne že by nám to zkazilo Vánoce, na Štědrý den už jsme byli spolu, ale představovala jsem si klid a rodinnou pohodu a ne volání záchranky a nemocnici,“ uzavírá Březinová. Kilián jí už spokojeně pobrukuje v náručí.