Přípravu ryby se zeleninovou provensálskou polévkou předvedl šéfkuchař Zdeněk Polreich. Na svém workshopu ji připravoval spolu s lidmi z publika, třeba s fotbalistou Petrem Švancarou.
Workshopy organizátoři ve zvláštním stanu připravili každou půlhodinu. „Při každém workshopu si vedoucí kuchař vybere z publika čtyři zájemce, a ty pak před zraky diváků provede přípravou zvoleného jídla. Na začátku workshopu řekneme, jaké jídlo se bude připravovat," vysvětlila moderátorka akce Sandra Parmová.
Známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se rozhodl předvést přípravu ryby. V publiku seděl i fotbalista Petr Švancara, který se nakonec dostal mezi čtyři dobrovolníky z řad diváků, a spolu s dvěma dalšími muži a jednou ženou vařil na pódiu před lidmi pod Pohlreichovým vedením. „Zdeněk je pro mě polobůh. Je víc než Ronaldo," vtipkoval před vařením Švancara.
Pohlreich postupně vysvětloval, jak mají ostatní při přípravě postupovat. „Teď všechno nakrájíme na drobné kostičky," radil třeba. Odpovědí mu byl pokřik ano, šéfe.
Uvařené ryby pak diváci mohli ochutnat. Na jedné porci si pochutnala i Lucie Hanáková. „Byla skutečně výborná. Na tomto festivalu jsem byla již v Praze, a velmi mě potěšilo, že je letos i v Brně. Už jsem viděla několik kuchařských vystoupení," pochvalovala si návštěvnice.
Spokojený byl i Švancara. „Vařit moc neumím, ale pod vedením Zdeňka Pohlreicha bylo dnešní vaření příjemné a bavilo mně to, možná začnu vařit více. Když jsem dal lidem ochutnat, tak mi říkali, že moje jídlo velmi chutné," poznamenal Švancara.
Lidé kromě kuchařského vystoupení Zdeňka Pohlreicha mohli vidět třeba přípravu extrémní a molekulární kuchyně Petra Koukolíčka anebo vystoupení Marcela Ihnačáka. Festival trvá do neděle.