Aktuálně ve všední den z Brna jedou k vodnímu ráji dva spoje odpoledne, a v opačném směru od Mikulova na Břeclavsku jen jeden. O víkendu se tam dokonce lidé autobusy vůbec nedostanou. Přitom ještě na podzim vyrážely spoje každé dvě hodiny. „Autobus tehdy jezdil docela často. Cestu jsem si platil sám, ale v aqualandu mi za to proplatili nápoj, který jsem si tam dal," popsal svou zkušenost student Marko Barvirčák.

Atrakce nepřispívá

Od začátku prosince přestal akvapark společnosti Kordis, která provozuje autobusy Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje, přispívat na provoz spojů. A Kordis nemusí zajišťovat dopravu k soukromým areálům. „Náš úkol je přepravovat lidi mezi městy a obcemi. Spoje na lince Brno Mikulov sice jezdí přes Pasohlávky, ale k aqualandu by musely zvlášť zajíždět," vysvětlil ředitel Kordisu Jiří Horský. Upozornil, že například na spoje k supermarketům za městem obchodníci také doplácejí.

Přes léto jezdily autobusy hodně obsazené. „Ale pár míst na sezení ještě zbývalo. Později na podzim už to bylo mnohem horší a linkou cestovalo třeba jen deset lidí," konstatoval Horský.

Právě kvůli tomu se podle Michaely Ferencová z Aqualandu Moravia spoj nevyplácel. „Kvůli velmi nízkému využití byla autobusová linka zrušená," potvrdila Ferencová. Dodala ale, že se začátkem letní sezony plánuje akvapark pravidelné spoje zase obnovit.

Lidé si stěžují i na další problémy ve vodním ráji. Někomu vadí, že jsou zimní bazény zazimované. „V žádném jiném akvaparku jsem se s tím nesetkala. Navíc mě na to před vstupem nikdo neupozornil a pokladní normálně účtují plnou cenu," nelíbí se jedné z návštěvnic. Jméno si nepřála uvést, redakce ho zná.

Ferencová s námitkami nesouhlasí. „V zimní sezoně je sice otevřená pouze vnitřní část areálu, ale po uzavření venkovní části vstoupil v platnost nový zimní ceník," upozornila.

Také stále nefunguje obří venkovní tobogan Propast. Zaměstnanci ho zavřeli krátce po zahájení provozu loni v srpnu, protože se tam zranila dívka. Zranění jsou častý problém, na který si lidé stěžují. „Jela jsem s přítelem na toboganu a hned na začátku se náš člun převrátil," svěřila se třeba Petra Ošlejšková.

Uhodila se do hlavy a narazila si prsty u nohou. „Šla jsem za zdravotníkem, protože to tak bolelo, že jsem se bála, že jsou prsty zlomené," řekla Ošlejšková. Nakonec se ukázalo, že jsou jen naražené. „Do aqualandu ještě půjdeme, protože máme vouchery, ale už budu mít strach," mrzí návštěvnici.

Večerní koupání

Nové návštěvníky láká aqualand na dvě novinky. Zavedl zvýhodněnou cenu na večerní koupání a permanentky. „Zákazníci nás o zlevněné večerní koupání často žádali. Tuto službu zaměřujeme především na pracující rodiče, kteří si s dětmi chtějí užít i mimo víkend, nebo na páry, které si plánují sportovně relaxační večer po náročné práci," prohlásil marketingový ředitel aqualandu René Kloos. Večerní koupání se koná ve všední dny od půl sedmé do devíti, dospělí zaplatí 350 korun, dítě do 150 centimetrů 150 korun.

Kromě toho si častí návštěvníci můžou koupit klubovou kartu. „Opravňuje ke každodennímu celodennímu vstupu, buď do wellness zóny, nebo centra vodní a adrenalinové zábavy," doplnil Kloos.

Do konce února návštěvníci tuto kartu pořídí za dva tisíce 190 korun, od 1. března za dva tisíce 380 korun. Bez karty zaplatí návštěvník za celodenní vstup 490 korun. Karta platí do konce května a je nepřenosná. Děti ji dostanou za zvýhodněnou cenu.

Aqualand otevřel loni v srpnu. Investor a evropské fondy za něj zaplatili miliardu a dvě stě milionů.