Alternativní řešení nabídla rodině Nedělníkových sama firma. „Jsem ráda, že jsme našli způsob jak sem bazén dostat. Sousedy jsem jen upozornila, aby si ze zahrady pověšené prádlo, aby jim neuletělo. Jinak jsme se nijak víc nepřipravovali," svěřila se majitelka domu, ke kterému bazén přijeli usazovat, Daniela Nedělníková.

Na instalaci bazénu přijelo sedm odborníků ze Slovenska. Pilot, navigátor a pomocníci, kteří bazén usazovali ze země dlouhými lany. Museli využít speciální sedmitunový vrtulník, který zvládl těžkou váhu bazénu. „Přesun byl naplánovaný do posledního detailu. Byla to téměř hodinářská práce, musel sednout na centimetry přesně, protože jinak se s ním pak těžko manipulovalo," dodal Pikna. Ukládání bazénu do štěrkem vysypané jámy ještě ztížily už nainstalované čistící trysky, na které musel přesně dosednout.

Vrtulník vzlétnul od kilometr vzdáleného letiště v Medlánkách. Položení bazénu z výšky asi třiceti metrů trvalo méně než půl hodiny. Podobné neobvyklé řešení firma podle Pikny dělá asi desetkrát do roka.

BARBORA KUBOVÁ