„Je největší svého druhu v Brně, možná i v kraji. Za dostavbu jsme zaplatili přes čtyři sta tisíc korun," uvedl starosta Kníniček Martin Žák.

Stěna je vyrobená z akátového dřeva. „Je dlouhá dvaadvacet a vysoká tři metry, úchyty jsou z laminátu," upřesnila Daniela Schönová z firmy, která stěnu postupně rozšiřuje už čtvrtým rokem.

Novinku už vyzkoušela Miluše Kliková se synem. „Vylezla jsem jen jednou, pak už jsem nemohla. Z každé strany je stěna jinak obtížná. Syn je obratnější, tak si ji vylezl ze všech stran," uvedla Kliková, která bydlí nedaleko.

Stěna je složená z několika částí, letos ji dělníci doplnili o další část a věž. „Každá část je jinak naklopená, a to určuje obtížnost. Různé cesty jsou odlišeny barevnými úchyty," uvedla Schönová.

Lezci si pro užití atrakce nemusejí shánět kamaráda. „Lidé se nejistí, protože stěna je vysoká maximálně tři metry. Když spadnou, dopadnou do říčního štěrku, který tlumí pády," řekla Schönová.

Často navštěvovanou oblast plánuje využít starosta Žák i dál. „Areál není oplocený, takže se může rozrůstat. Leží v záplavové oblasti, proto tam lidé domy nepostaví. Přemýšlel jsem o tom, že bychom tam postavili přírodní biotop, který by byl podobný tomu v brněnském Komárově," doplnil Žák.

Tato myšlenka se líbí Michalu Richtárovi, který se v létě chodí koupat na Brněnskou přehradu. „Ocenil bych, kdyby v blízkosti vzniklo menší koupaliště, kde by nebylo tolik lidí a hluku. Předpokládám, že by tam chodili hlavně rodiče s dětmi," poznamenal Richtár.