Kromě jiných výhod nebudou potřebovat za nepříznivého počasí deštníky, protože nádraží bude zcela zastřešené. „Pod současné přístřešky se moc lidí nevejde. Při špatném počasí musejí někteří čekat na dešti," připomněl vedoucí kanceláře starosty Tišnova Roman Skřepek. Cestující si odpočinou na nových lavičkách.

Zrekonstruovaný autobusový terminál bude vstřícnější také k postiženým. „Nově položená dlažba bude mít nízkopodlažní vstupy pro lidi na vozíčku nebo matky s kočárky. Slabozrakým pomůže dlažba se znakovými prvky," popsal změny Skřepek.

Práce částečně ovlivní i chod nádraží. Dva nástupní ostrůvky čeká postupná rekonstrukce. Cestující však změnu pocítí jen minimálně. „Z každé zastávky odjede víc linek. Jízdní řád se kvůli tomu ale nijak nezmění," upozornil ředitel společnosti Kordis Jiří Horský. Firma spravuje regionální linky po celé jižní Moravě.

Jako první přijde na řadu ostrůvek blíž k nedalekému supermarketu, po dvou měsících se dělníci přesunou na druhou stranu.

opravy u nádraží v tišnověod poloviny července bude autobusové nádraží v Tišnově nově celé zastřešené. Dělníci také vymění dlažbu, kterou ocení i lidé na vozíčku nebo slabozrací, a pod střechu namontují nové lavičky.
v ulici Na Loukách od srpna zaparkuje více než sto aut. Nové parkoviště bude kompletně osvětlené a v jeho okolí zasadí trávníky.
jednodušší cestu budou mít řidiči, kteří pojedou od vlakového nádraží směrem na Předklášteří. Na kruhový objezd před vlakovou stanicí naváže nová silnice, která povede podél kolejí. Chodníky kolem silnice doplní nové veřejné osvětlení, které tam doposud chybělo.

Už od léta v okolí nádraží také snáz zaparkují řidiči. V ulici Na Loukách totiž vznikne nové parkoviště pro 103 aut. „Parkovacích míst kolem nádraží je málo. Lidé tak nechávají auta třeba na parkovišti před blízkým supermarketem," popsal problémy Skřepek. Rekonstrukce nádraží a stavba nového parkoviště bude stát víc než jedenadvacet milionů korun. Většinu částky pokryje dotace.

Poslední velká oprava poblíž obou tišnovských nádraží je přeložka silnice ve směru na Předklášteří. Naváže na nedaleký kruhový objezd a povede podél kolejí. „Slibujeme si od ní snížení provozu a hlučnosti v Jungmannově a Klášterské ulici. Jejich povrch je dost poničený a silnice je navíc velmi úzká," doplnil Skřepek.

Město do úpravy nové silnice investuje devatenáct milionů korun. Postaví za ně nové chodníky a také veřejné osvětlení, které tam doposud chybělo.

Stavbu silnice zaplatí kraj. „Za rekonstrukci kanalizace a povrchu vozovky zaplatíme dvaatřicet milionů," vyčíslil náměstek ředitele jihomoravských silničářů Vítězslav Janků.