Netradiční způsob výběru si zatím vedení radnice chválí. „Anketu jsme otevřeli v pondělí a už teď v ní projevilo svůj názor přes dvě stě lidí," řekl bohunický starosta Antonín Crha. Hodiny na náměstí podle něj momentálně chybí, i když tam kdysi bývaly. Vedení Bohunic se je proto snaží vrátit na své místo.

Nápad radnice podporuje například Irena Svozilová. „Líbí se mi způsob, jakým se můžu projevit a především to, že mám možnost," ocenila osmadvacetiletá účetní. Podle ní je především důležité, že se vedení městské části zajímá o názor obyvatel. Podobnou metodu by uvítala i v rozhodování o jiných věcech v městské části.

Zatímco Bohuničtí vystřihují ciferníky, vedení radnice už nyní dokončuje dokumentaci pro umístění hodin. „Je důležité pečlivě zmapovat všechny inženýrské sítě v okolí, abychom neslíbili něco, co nelze splnit," vysvětlil.

Podle něj by se měl ciferník vyrobit hned po ukončení hlasování. To může trvat i šest týdnů. „Doufám, že se vše stihne a do konce května budou hodiny tikat na svém místě," dodal starosta. Nevylučuje použití podobné ankety i v budoucnosti. „Je to dobrý způsob, jak jednoduše zapojit Bohunické do debaty o tom, co se v naší městské části děje," dodal starosta.

ALŽBĚTA NEČASOVÁ