Individuální lekce a kurzy pro děti pro velký zájem v poslední době zavedlo třeba studio Krav Maga Brno KMCS pod vedením bratrů Strouhalových. „Když jsme otevřeli, tak jsme zaznamenali docela velký boom, mnoho lidí si cvičení chtělo zkusit. I teď stále vnímáme, že lidí přibývá, ale už jde spíše o ty, kteří mají skutečně plánují cvičit a zlepšovat se. A velký zájem je teď právě o individuální lekce, nebo rodiče oceňují kurzy pro děti,“ zmínil instruktor Michal Strouhal.

Růst zájmu Brňanů o výuku bojového umění v posledních letech pociťuje i hlavní trenér školy Taekwon-do club Brno. „Určitě je pravda, že rok od roku je zájem větší, vidím ho zejména kurzů pro děti, na které se specializujeme. Taekwon-do je komplexním bojovým uměním, které lidé mohou cvičit v jakémkoliv věku, například náš nejstarší člen má pětašedesát let. U dětí je taekwon-do také jednou z nejlepších průprav pro další sporty,“ uvedl Libor Macháň. Nábor do školy trvá až do konce listopadu.

V sobotu se Brňanům otevřela curlingová hala v areálu Nové Zbrojovky.
VIDEO: Curling si Brňané od soboty zahrají v nově otevřené hale v Nové Zbrojovky

Sedmnáctého listopadu navíc pořádá v brněnském Bobycentru již dvaadvacátý ročník Budoshow, akce, při níž se Brňané dozví víc o různých bojových umění. „Jde o přehlídku, na níž lidí mezi jednotlivými uměními uvidí rozdíl, je to velkolepá akces se zahraničními hosty. Pro návštěvníky je připravená prezentace šestnácti bojových umění, která jim pomůže najít si to nejvhodnější,“ pozval Macháň.

Brňané mají ve městě širokou škálu možností, jaké bojové umění zvolit. Většina škol nabízí tréninky pro děti i dospělé, nebo různé speciální kurzy. Dlouhou tradici má v Brně například škola Judo Budo Brno trenéra Rudolfa Charváta. „Nabízíme kurzy pro jednotlivce i firmy, například sebeobranu žen, sebeobranu v autě, na zemi, před zbraní či před více útočníky,“ uvádí na webových stránkách školy.