Nápad na realizaci místa přinášejícího jezdcům sportovní zážitky do participativního rozpočtu přihlásil Petr Buršík. „Cílem projektu bylo vytvořit prostor, kde si malí i velcí z Vinohrad, Líšně a okolí budou moct užít pohyb na kole, koloběžce, skateboardu či bruslích,“ sdělil navrhovatel.

Tomáš Pipíška z Mendelovy univerzity a jeho kolegové chtějí vdechnout starým trámům nový život.
Šance pro trámy z Moulin Rouge: brněnští vědci budou recyklovat staré dřevo

Návrh pumptrackové dráhy i samotné zhotovení pro město zrealizovala společnost Velosolutions, která vytváří také pumptracky pro mistrovství světa i jiné významné sportovní akce.

„Jsem rád, že jsme díky projektu Cyklo-park mezi Vinohrady a Líšní financovaného z participativního rozpočtu mohli vytvořit skvělou pumptrackovou dráhu. Nejeden Brňan, který strávil dětství v okolí této lokality, si určitě vzpomene na své ježdění v blátě a ocení nové a kvalitní sportoviště,“ uvedl náměstek brněnské primátorky Tomáš Koláčný.

Participativní rozpočet Dáme na vás umožňuje Brňanům přihlašovat projekty, které pomáhají zlepšit život ve městě. Na základě jejich nápadů již bylo dokončeno devětadvacet projektů a na dalších se pracuje.