Průvod nemrtvých vyšel po setmění v osm hodin směrem k Masarykově ulici. Zombie po cestě šoupaly nohama, chrčely, některé se zakously do mozku. Mezi stovkami oživlých mrtvol nechyběla ani Brňanka Veronika Šikulová s přáteli. „Poprvé jsem na akci byla předloni, do průvodu mě vytáhla kamarádka. Tehdy jsem měla pohodlnější kostým, ten nynější je složitější,“ poukázala Xena, princezna bojovnice. Oproti seriálové hrdince jí však chyběla větší část obličeje a měla odhalenou tkáň. Na kostýmu pracovala několik dní.

Zdroj: Deník / Michal Hrabal

Z Masarykovy ulice se dav nemrtvých vydal k vlakovému nádraží a odtud směrem na Josefskou, kde se poprvé střel s armádou. Zombie se tam sice po střelbě zhroutily na zem, ale po chvíli se mostra zvedla a pokračovala dál k Měnínské bráně a přes Malinovského náměstí za kostel sv. Jakuba až na náměstí Svobody. „Tam došlo k největšímu střetu zombíků s armádou,“ poznamenal hlavní organizátor akce a první nakažený Ondřej Poustecký.

Parkování, ilustrační foto.
Nepotřebné chodníky nahradí ve Vinohradech parkovací místa

Po skončení pochodu čekala pomalované oživlé mrtvoly afterparty. „Očekávám alespoň pět set zombie, loni bylo šest set padesát, snem je tisícovka,“ předpovídal Poustecký.