"Vůbec jsme to nečekali. Nejvíc jsme si ale užili krmení žiraf a lemurů, které jsme dostali darem," uvedl pár. Brněnskou zoo plánuje v budoucnu navštívit znovu.

Jubilejního návštěvník zoo na pátek očekávala. "Vítězové dárkem dostali například poukázku na pronájem auta, volné vstupy do zahrady nebo zážitkový program v ZOO v podobě krmení zvířat," uvedla mluvčí zahrady Monika Brindzáková.

Jubilejní návštěvníci ZOO vyměnili na chvíli sklípkany za lemury

Brno – Osm chlupatých nohou a jedová kusadla. Ivana Jarošová chová devatenáct sklípkanů. Přesto, že tak má u sebe doma malou zoologickou zahradu, se svým partnerem Ondřejem Klaudou navštívila tu brněnskou, kde se společně stali sedmnáctimiliontými návštěvníky.

Do Brna přijeli až z Kroměříže. „Do ZOO chodíme asi dvakrát do roka, já jsem tady v Brně dokonce poprvé. Jsme proto hodně překvapení, že jsme zrovna my jubilejními návštěvníky," uvedla Jarošová.

Dodala, že jí největší radost udělalo komentované krmení žiraf a lemurů, které dostali od zoologické zahrady dárkem. „Máme oba velmi kladný vztah ke zvířatům, takže tohle byl opravdu skvělý zážitek. Lemuři byli úžasní, nejraději si od nás brali banány," popsala Jarošová.

Jinak se však vždycky nejvíc těší na šelmy a dravce. „Když jsou ale k vidění sklípkani, tak neváhám a jdu vždycky k nim. Sama jich totiž doma chovám asi devatenáct, takže k nim mám vztah," popsala svou neobvyklou zálibu Jarošová. V minulosti na ni doma čekalo dokonce několik papoušků.

Její přítel Ondřej Klauda se chce dokonce stát veterinářem. „Doma mám francouzského buldočka. Kdysi jsme měli i několik koček, ale bohužel nám utekly. V budoucnu se ale chystám jít studovat veterinu. Vím, že je to náročné, ale zvířata mám opravdu moc rád," vysvětlil student.

Součástí jejich ceny byl také měsíční pronájem auta. „Obávám se, že bychom jej nijak nevyužili. Pokud to ale půjde, rádi ho věnujeme někomu jinému, komu udělá radost," uvedl Klauda.

Naopak se těší na využití roční permanentky na vstup do brněnské zoologické zahrady. „I když nejsme z Brna, určitě sem ještě podnikeme nějakou cestu, abychom si volné vstupy vybrali," shodli se oba.