Úplně nová dvoutřídní mateřská škola za více než třicet milionů korun vyroste v tuřanských Holáskách. „Školka bude pro osmačtyřicet dětí. Výstavba je naplánovaná na roky 2022 až 2024,“ uvedl náměstek brněnské primátorky Petr Hladík.

Studentní Základní školy Přemyslovo náměstí 1 se dočkají čtyř nových učeben pro výuku cizích jazyků a přírodních věd. „Výstavba a vybavení nových odborných učeben zvýší kvalitu vzdělávání žáků v klíčových předmětech, jako je angličtina, němčina, fyzika, chemie nebo biologie. S realizací bychom chtěli začít ještě letos,“ doplnil Hladík. Projekt vyjde na padesát milionů korun.

Jeden z exponátů výstavy Body Worlds.
Body Worlds v Brně: v květnu chtějí odkládanou výstavu preparovaných těl otevřít

Rekonstrukci atria a okolních ploch za sedmnáct milionů korun mohou děti i rodiče očekávat v Waldorfské základní a mateřské škole Plovdivská 8. „Škola již z vlastních zdrojů zabezpečila bourací a přípravné práce, včetně zajištění dokumentace potřebné pro získání stavebního povolení. Po rekonstrukci, která by měla být dokončena příští rok, toto místo poslouží k výuce, setkávání a odpočinku. Vznikne zde i malé jeviště nebo vodní prvek,“ přiblížil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.