„Díky speciálnímu systému membránové filtrace jej zbavíme všech mikroorganizmů. Nemusíme jej pak následně tepelně upravovat a pivo si zachová všechny důležité a zdraví prospěšné složky,“ uvedl sládek a garant kvality piva Petr Hauskrecht.

S novou technologií filtrace pivovar změnil také logo i etikety. „Nepasterizované tak od nynějška bude desítka tradiční, jedenáctka medium i dvanáctistupňový ležák. Pasterizovaná zůstanou pouze piva plněná v pet lahvích. Na chuti piva nebude mít nový způsob filtrace zásadní vliv. Technologie jeho vaření i suroviny zůstávají stále stejné,“ doplnil Hauskrecht.

Ten také pivo slavnostně pokřtí v sobotu 3. března od čtyř hodin odpoledne na horním nádvoří starobrněnského pivovaru. „Na akci plné zábavy vystoupí také hudební skupiny Čechomor nebo Tatabojs,“ doplnila mluvčí pivovaru Kateřina Beute.