Příchod Amazonu do Brna byl od posledního jednání zastupitelstva v ohrožení. Zastupitelé totiž nepodpořili smlouvu s Ředitelstvím silnic a dálnic o stavbě dálničního sjezdu do Černovické terasy. To je přitom zásadní podmínka pro stavbu obřího logistického centra.

„Město Brno se žádnému jednání s firmou Amazon neuzavřelo a neuzavírá. Naopak. Amazon je silný investor, kterého ve městě chci a udělám vše proto, aby tato společnost zakotvila v Brně. Musíme však ochránit obyvatele dotčených městských částí a to tím, že budeme chtít smluvně zajistit výstavbu dálničního napojení, které má na starosti Ředitelství silnic a dálnic," řekl primátor města Brna Roman Onderka.

Rozhodnutí rady CTP vítá. „Je to pozitivní signál a krok vpřed," sdělil regionální ředitel CTP pro jižní Moravu Tomáš Budař.

Amazon, který chce s distribucí zboží začít v září, na město tlačí. Chce, aby v únoru svolalo mimořádné zasedání zastupitelstva a dalo na něm jasně najevo, zda logistické centrum podpoří. „Rada o jeho svolání ve středu nehlasovala. Svým rozhodnutím to ale nepřímo podpořila," sdělil náměstek primátora Oliver Pospíšil. Budař upozornil, že pokud primátor zastupitelstvo nesvolá, Amazon od svého záměru couvne.

Amazon chce ve svém skladu o velikosti třinácti fotbalových hřišť zaměstnat dva tisíce lidí. „Další dva tisíce potom chce zaměstnat příležitostně, to znamená například před Vánoci," sdělil Pospíšil.