Při slavnostním otevření restaurace na pražském Václavském náměstí čekali na své první kuře někteří zájemci i celou noc. V Brně zástupci řetězce plánovali otevřít pobočku původně do letních prázdnin, nakonec však hlásí zpoždění. „Intenzivně pracujeme na tom, abychom otevřeli co nejdříve," podotkl Marko Blaževič, který má na starosti restaurace značky Popeyes v České republice, Polsku a v Rumunsku.

Na otevření Popeyes v Brně se těší například Prokop Malý. „Fastfoody mám rád, určitě to vyzkouším. Záleží ale kde restaurace bude. Pokud vznikne například někde v Olympii, určitě ji nebudu navštěvovat příliš často, protože by byla daleko," svěřil se před časem Brňan.

Blaževič vysvětlil, že důvodem odložení termínu otevření pobočky je administrativní zdržení. „To se stát může a počítáme s tím. Konkrétní termín slíbit neumíme, ale do konce roku bychom to stihnout měli," věří Blaževič.

Polohu restaurace Popeyes v Brně stále nechtěl prozrazovat. „Je to prémiová lokalita, v centru města," řekl pouze Blaževič.

První zaměstnance pro Brno už zacvičují. Pro každou z restaurací hledají zhruba sedmdesát lidí. „Za louisianským kuřetem je spousta ruční práce. Hledáme brigádníky i zaměstnance na plný úvazek. Možná byste čekali, že to bude práce hlavně pro studenty, ale máme řadu zaměstnanců ve středním věku," zmínil zástupce Popeyes.

Podle brněnského ekonoma Petra Pelce z projektu Zainvestuj.to bude právě lokalita klíčová. „V centru města Brna obchody většinou nemají velkou životnost, protože při dnešních cenách většina návštěvníků se spíše podívá, než by tady masivně nakupovali. Nejdelší dobu přežívají právě fastfoody a různé čínské restaurace," poznamenal Pelc.

Právě fastfoody mají podle něj cenovou výhodu oproti třeba klasickým restauracím. „Bude také záležet, jakou budou mít otevírací dobu. Některé fastfoody v jiných městech vím, že fungují i nonstop. Tady v Brně zase až takový noční život není, že by to bylo potřeba," míní Pelc.

Blaževič Brněnskému deníku Rovnost prozradil, že stejně jako v Praze chtějí nabídnout i v Brně více lokalit. „V prvních dvou letech jsme se chtěli soustředit hlavně na Prahu a Brno a toho se držíme. Už se ale připravujeme i na vstup do regionů a příští rok bychom měli otevřít restauraci v prvním regionálním městě. Víc zatím prozrazovat nebudu, nová restaurace závisí na mnoha faktorech, třeba i na tom, kde jsou volné dostatečně velké prostory," nastínil Blaževič.

Řetězec chce mít do roku 2033 v České republice šedesátku otevřených restaurací.