Veletrh se koná dvakrát ročně. Na jaře ukazuje trendy pro následující podzim a zimu a srpnový veletrh mapuje módu na jaro a léto. Letos v únoru ho navštívilo před šest tisíc lidí a své kolekce předvedla více než pětistovka vystavovatelů ze čtrnácti zemí světa. „Je to v první řadě kontraktační akce, to znamená, že je především pro obchodníky a lidi z oboru," řekl mluvčí veletrhů Styl a Kabo Jaromír Krejčí. Pro nákup vstupenky už ale není potřeba uvádět IČO, takže jsou Styl a Kabo otevřené vlastně komukoli, kdo se zajímá o módu.

K hlavním lákadlům tohoto ročníku patří přehlídky Power of Design a Magic Berries. „Půjdou se pouze jedenkrát, na rozdíl od ostatních přehlídek, které se několikrát opakují. Nedělní Power of Design představí sílu mezinárodního designu a inspirativní módní kolekce předvedenou úspěšní návrháři Denisa Nová a duo návrhářek E.daniely z České republiky, Robert Bartolen ze Slovenska a Viola Spiechowicz z Polska. Přehlídka Magic Berries v pondělí ukáže nejžhavější trendy ve spodním prádle a plavkách na nadcházející sezonu," vylíčila ředitelka veletrhů Styl a Kabo Gabriela Vargová.

Hlavními hvězdami těchto přehlídek bude modelka a moderátorka Agáta Hanychová, úřadující Česká Miss Earth Tereza Fajksová a finalista soutěže Muž roku 2012 Miroslav Kolenyak.

Proniknout do tajů tradičního rukavičkářského řemesla mohou návštěvníci v dílně Stanislava Váchy. „Připravujeme šicí dílnu se speciálním vyšívacím strojem. Střihačskou tabuli, kde budu stříhat suroviny a ukazovat prvotní zpracování. Chystáme se také přivézt sekačku, tedy sekací lis vyrobený firmou Baťa už v roce 1947. Ten stroj ještě nemá generální opravu a přitom dodnes funguje. Je na něm výrobní číslo 150 nebo 160, je to tedy jeden z prvních strojů, který už se v současnosti téměř nedá najít," popsal rukavičkář.

Krásu modelů dámských kostýmů z období 30. – 90. let 20. století mohou lidé obdivovat na výstavě v pavilonu P. „Mezi oděvní skvosty textilní muzejní sbírky na Špilberku z období poslední třetiny 20. století patří několik elegantních kostýmů z vlněných látek z dílen odborných pracovišť, které vzdávaly hold přírodním materiálům, prostotě a kráse tkanin. Inspirovaly se lidovou tvorbou našich předků," pozvala na výstavu kurátorka Ludmila Růženecká.

Podle průzkumu, který si v únoru výstaviště nechalo udělat mezi vystavovateli, Brno jako pořadatelské město vyhovuje drtivé většině z nich. „Za dvacet let svého působení na středoevropském veletržním nebi si Brno vydobylo své postavení a důkazem o dominanci na českém módním trhu je i to, že termíny konání jsou jako jediného veletrhu ve středovychodní Evropě uváděny v evropském veletržním kalendáři největšího odborného časopisu v Evropě TextilWirtschft," doplnila Vargová.