Vladimír Koudelka, který hudební i společenské akce k poctě známého hudebníka už roky organizuje tentokrát zvolil formu výstavy v Alfa pasáži. Tam mohou lidé vidět dobové plakáty, odkazující na Bromovu tvorbu. Koncert na Staré radnici pak připomněl řadu jeho skladeb v podání známých interpretů jako jsou Felix Slováček, Milan Kašuba, Petr Bende nebo Stanislav Hložek.

Turistické a informační centrum Brna také připravilo aplikaci, která zájemce provede po místech spjatých se životem a dílem Gustava Broma. Hudebníkův odkaz také připomene Manéž Bolka Polívky, která se bude vysílat na konci června.

Chřestové speciality i různé druhy vín si vychutnali návštěvníci festivalu na náměstí v Ivančicích na Brněnsku.
Chřest smažený, na grilu nebo v polévce. Slavnosti v Ivančicích přilákaly davy

Brom byl nejenom vynikající hudebník, úspěšný manažer, hledač talentů (objevil například Hanu Zagorovou), vtipný moderátor vlastních koncertů, ale i textař a zpěvák. Během několika málo hodin po oznámení letu prvního kosmonauta v roce 1961 například nazpíval píseň Pozdrav astronautovi (aneb Dobrý den, majore Gagarine) jako poctu Juriji Gagarinovi, kterou narychlo složili Jaromír Hnilička a Pavel Pácl. Ta se pak stala velkým hitem.