Ředitel jihomoravské Správy a údržby silnic Roman Hanák oznámil, že se ještě v pátek dohodli se zhotovitelem stavby na konkrétních a co možná nejrychlejších postupech. „Lidem v okolí uzavření mostu velmi komplikuje cestu, a to nejen za prací. V pondělí jsem obdržel zprávu, že na místě už geodeti doměřili prostor pro potřeby projektantů. Pokud vše dobře půjde, získáme v úterý koncept navrhovaných opatření a ve čtvrtek začnou opravy,“ uvedl Hanák.

Podle prvotních odborných předpokladů práce na opravách mají být do týdne hotové. „Na čtvrtek 19. května máme naplánovanou mimořádnou prohlídku celého mostu. Pokud se neobjeví další komplikace, jsme schopni obnovit provoz přes tento most o den později,“ doplnil Hanák.

S výraznými dopravními komplikacemi musí od pátku počítat řidiči v okolí Tetčic na Brněnsku.
Komplikace na tahu mezi Brnem a Ivančicemi: v Tetčicích zavřeli nebezpečný most

Rekonstrukce mostu v Tetčicích měla být už několik let hotová. Zahájení stavebních prací ale podle Hanáka zdržovaly vlekoucí se majetková vyrovnání i protesty aktivistů. „Na samotném technickém stavu se za poslední roky bohužel podepsali i samotní řidiči nákladních aut a kamionů, nerespektovali nosnost mostu,“ konstatoval Hanák.