Dopravní nehoda, která vyřadila cedule na České z provozu, se odehrála téměř před měsícem. „Do jednoho z panelů narazil autobus, naneštěstí je tento panel řídicí. Tabule nějakou dobu fungovaly. Pak do nich ale napršelo a zkratovaly,“ vysvětlil zástupce ředitele společnosti Kordis Květoslav Havlík.

Informační tabule byly pro Joštovu ulici vyrobené na míru v rámci rekonstrukce. „Na odstranění aktuální poruchy se podílíme,“ uvedl za brněnský dopravní podnik Jan Seitl.

Brněnská ulice Veveří.
Veveří uzavře dopravní špunt. Po dokončení okruhu v Žabovřeské ulici

Oprava potrvá minimálně do konce října. „Nový sloup už je objednaný, a jelikož je na míru, výroba potrvá minimálně měsíc, další čas pak zabere instalace,“ doplnil Havlík.

Ve zbylých částech Brna technické problémy nejsou. „Tady na Staré osadě nikdy nebyl problém. Tabule fungují, jak mají. Na České to nejede už asi týden,“ řekla Jana Pastorková.

Na spolehlivé informace si mladá maminka zvykla. „Kamarádka psala na dopravní podnik několikrát a nikdo se jí neozval. Buď to opravili až za pár dní, nebo nereagovali vůbec,“ narazila Pastorková na fakt, že se vedení dopravního podniku k problému nevyjadřuje.

JOLANA HALALOVÁ

Ilustrační foto.
Zavedení karty výhod se stále odkládá. Turisté se jí dočkají nejdříve na podzim