„Přeměna skládky na relaxační zónu stála skoro milion korun," řekla mluvčí z Centra volného času vranovické radnice Petra Holásková.

Místní proměny vítají. „Největší černá skládka byla právě u domova důchodců. Lidé tam zahazovali kde co. Jsem rád, že tam vznikl prostor, který potěší oko," řekl Miroslav Černý.

V lokalitě Doliny přivítá nově vysazená zeleň lidi, kteří se nastěhují do právě vznikající zástavby. „Zalesnili jsme zde asi jeden hektar za půl milionu korun. Práce jsme dokončili na podzim," upřesnil místostarosta.

Lidé mohou odpočívat na nových lavičkách podél železniční tratě ve Vranovicích. „Úpravy jsme dodělali na podzim. Stály přes milion a půl korun. Přibyla i zeleň," řekla Holásková.

Všechny tři lokality byly ještě v loňském roce zarostlé vysokou trávou. „To lidi vybízelo k tomu, aby na nich tvořily černé skládky," doplnila mluvčí.