Před většinou stánků se hromadí řady lidí. Nejvíce Brňanů netrpělivě vyhlíží další výdejní várku u stanu společnosti Kaiser Frank. „Poptávka je obrovská. Každých šest minut připravíme dvanáct hamburgerů," vypráví kuchař Arnošt Maslík, který podává hladovým zákazníkům čerstvě připravené slaninové cheeseburgery.

Vysokou zvědavost mezi hosty probouzejí také různobarevné hamburgery, které prodávají majitelé stánku Vinařství Skoupil. Návštěvníci mohou vybírat mezi burgerem s červenou, zelenou, černou nebo klasickou houskou. „Protože jsme původně vinaři, chtěli jsme lidi něčím zaujmout. Přemýšleli jsme nad různými variantami burgerů a kolegyni cukrářku napadlo, že bychom je mohli nabarvit tak, aby symbolizovaly jednotlivé druhy. Vegetariánské jsou zelené, kuřecí se sušenými rajčaty jsme udělali do červena a vepřové s chilli omáčkou jsou černé," popisuje kuchař Jiří Vařílek.

Návštěvnice Eva Fryšová ovšem raději vsadila na běžné odstíny housek. „Ochutnala jsem výborný hovězí burger. Je to úplně něco jiného, než když si jej objednáte v Mc Donaldu," myslí si.

Součástí programu byla také přehlídka třinácti amerických aut – Mustangů. Nejstarší model, který návštěvníkům jejich majitelé ukázali, byl z roku 1968. Jiné byly staré do deseti let. „Na to, jak jsou Mustangy silná auta, jsou za poměrně dostupnou cenu. Ve Spojených státech je to totiž běžné, až sociální auto. V českých prodejnách si jej lidé mohou pořídit teprve od minulého roku, přibližně za milion korun," říká organizátor srazu Zbyněk Šmahel.

Průměrný Mustang má podle něj asi tři sta koní. „Přestože některé vypadají na první pohled zastarale, jsou rychlejší, než auta, která má většina z nás v garáži," hodnotí přehlídku Brňan Adam Martinec.