Většina oprav je naplánovaná na příští rok. „Chceme opravit tramvajové trati v Lesnické ulici a také kolejový trojúhelník v křižovatce u Semilassa,“ informovala mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. Krom toho ještě chystají rekonstrukci tramvajové smyčky Komárov.

Opravy na Lesnické mezi ulicí Merhautova až k Mendelově univerzitě zcela uzavřou tramvajovou dopravu, která bude muset jezdit výlukou. V případě Semilassa bude provoz omezen jenom částečně na linkách 1 a 6. Alespoň jedna z linek by měla během oprav vždy fungovat. Na omezení se kvůli prodlužování kolejí do bohunického kampusu se musí zase připravit ti, kteří využívají linky 6 a 8. Spoje budou končit před Starým Lískovcem.

Parkování v ulici Veveří.
Chodci v úzkých. Podívejte se, kolik centimetrů na ně ve Veveří zbylo

Kvůli opravě inženýrských sítí se od úterý přeložila zastávka Česká v ulici Brandlova. Zastávky linky trolejbusů 32, 34 a 36 lidé najdou na ulici Veveří a Kounicově ulici, změna zastávky potrvá až do 18. prosince. „Nedělalo mi problém zastávku najít, změna byla dobře označena informačními tabulemi,“ uvedl Jana Úlehlová, která denně cestuje jedním z trolejbusů do práce.

Přeložení zastávky na Brandlově ulici navádí i značení pro chodce. Podle Tomaštíkové změny proběhly bez problémů. "Nezaznamenali jsme žádné stížnosti nebo připomínky, cestující se velmi rychle zorientovali," uvedla Tomaštíková.

MAGDA DUHONSKÁ