Podobně jako mláďata lvů konžských a levhartů cejlonských, která zoo pokřtila v uplynulých dvou měsících, i malý margay dostal jméno začínající na písmeno A. „Je to z toho důvodu, že jsou prvními potomky konkrétních chovných párů," vysvětlil ředitel zoo Martin Hovorka.

Mládě porodila samice Ichika, otcem je samec Yoro, který do Brna přijel už podruhé z Jihlavy. První mládě se nepodařilo odchovat, o druhé se však Ichika vzorně stará. „Jihlavská zoo je jediná v Česku, která vlastní chovného samce margaye. Před rokem se sami dočkali úspěšného odchovu, a protože samec o mládě nepečuje a Yoro není s Ichikou spřízněn, nabídli nám spolupráci, kterou podpořila i koordinátorka Evropského záchovného programu,“ sdělila kurátorka chovu savců brněnské zoo Dorota Gremlicová.

Spolupráce jihlavské a brněnské zoo v chovu šelem je oboustranná, do Jihlavy zase začátkem roku putoval samec tygra sumaterského Dandys. Na konci března se tam pak narodili dva jeho potomci, jihlavští chovatelé čekají, zda se o ně bude matka starat. Zatím ovšem neznají ani jejich pohlaví.

Margay Ichika.
Kočičí kmotři: lvíčata ze zoo pokřtí Radek Štěpánek, levharty Michaela Salačová
Společnost samičce margaye jménem Ichika, kterou lidé vídají v brněnské zoo, nově dělá samec přivezený z jihlavské zoo.
Za anglickou lady přijel do zoo gentleman, samec margaye