Velký zvěřinec cirkusu Berousek, který před týdnem rozložil svůj stan v Líšni, se možná dočká nového přírůstku ještě na brněnské půdě. Desetiletá velbloudice Agora je totiž v očekávání a každým dnem by měla porodit.

„Každým dnem očekáváme radostnou událost. Záleží i na tom, jaké bude počasí, ale je možné, že se velbloudě narodí ještě tady,“ uvedl spolumajitel světoznámého cirkusu Ludvík Berousek. Artisté, klauni i zvířata se vydají na další štaci až příští sobotu.

Velbloudice Agora, která je už dvojnásobnou matkou, je v čtrnáctém měsíci březosti. Přestože již může porodit každou hodinou, návštěvníci cirkusu mohou stále obdivovat její kousky. „Normálně vystupuje ve svém představení. Je pro ni lepší být ve smečce,“ sdělil Berousek. Stranou ji prý dají až v den D.

Během show se Agora účastní společně s dalšími sibiřskými i africkými velbloudy volného výcviku. „Jen přechází, lehá si, chodí dokola, takže nic náročného, co by mohlo ohrozit mládě,“ vysvětlil spolumajitel cirkusu.

Lidé od cirkusu zatím očekávanému velblouděti nevybrali jméno. „Záleží to na kmotrovi. Může jím být buď známá osobnost nebo třeba firma. Jedna z našich velbloudic se například jmenuje Laurinka podle kmotry Sabiny Laurinové,“ usmál se Berousek.

Zhruba šest hodin poté, co se mládě narodí, se postaví na vlastní nohy. Pak už ho chovatelé mohou ukázat návštěvníkům cirkusu.