Podle primátora Petra Vokřála se lidé mohou v následujících měsících na legendárním stadionu dočkat menších akcí. „Rozlučka se podle mne povedla i přes některé nedostatky. Nic podobně velkého zatím nechystáme. Spíše tam budou akce, kam přijde méně lidí a nebudou tak organizačně náročné," nastínil primátor. Dodal, že zatím ovšem nic domluvené není.

Zdůraznil přitom, že stadion se už nesmí dostat do stavu, v jakém byl před jarními brigádami, kdy jej fanoušci bez nároku na mzdu opravili. „Budeme se o něj starat. Les tam znovu vyrůst nenecháme," slíbil Vokřál.

Jeden z organizátorů sobotní akce Marek Fišer už možné využití stadionu v hlavě má. „Ideální bude, když se tam bude pořád sportovat. Můžou se pořádat akce jako turnaj fanoušků, turnaj v malé kopané. Přes týden se tam možná najde prostor pro jiné sporty," řekl Fišer.

Dodal, že v úvahu nepřipadají akce jako závody motorek, které by zničily trávník. „Máme v současnosti nejlepší trávu v Brně a chceme se o ní dál starat," upozornil.

Přímo podle fotbalisty Švancary je možné stadion využít i pro tréninky fotbalistů. „Chci aby tam trénovala Zbrojovka. I když tam není zázemí, můžou tam fotbalisté jezdit autobusem. Děti a dorostenci nemají zázemí pro převlečení ani jinde," poznamenal.

Vyloučená není ani další velká sportovní akce za půl roku. Tedy zápas Komety pod otevřeným nebem, který klub chce v lednu. A jako vhodného manažera akce vidí právě Švancaru. „Otázka Komety je hodně otevřená, je to hozená rukavice, zápas může stadion zase vyprodat. Zkušenosti z rozlučky a poučení z toho, co jsme udělali špatně, určitě předáme dál," myslí si fotbalista.

I podle primátora Vokřála není hokejový zápas vyloučený. „Dokáži si to představit. Pokud se podaří vychytat některé nedostatky z rozlučky," řekl.

Narážel přitom na to, že v sobotu se ne všichni fanoušci dostali na stadion a když páčili vstupní brány, museli organizátorům pomáhat policisté. Opravený stadion ovšem nebude sloužit věčně. Už proto, že Brno chce na jeho místě začít stavět do roku 2018 nový.

Podle primátora Vokřála se objevili tři zahraniční investoři, kteří mají vážný zájem stadion za půldruhé až dvě miliardy korun postavit. „Zatím jsme se bavili v teoretické rovině, proto nechci říkat jejich jména. Ale v relativně krátké době můžeme zahájit vážná jednání," řekl primátor.

Zdůraznil přitom, že nyní si především město musí ujasnit, jaký stadion chce. To nejdůležitější je vyřešit jeho velikost. „Řešíme, jak daleko je připravený koncept architekta Petra Hrůši z roku 2008. Zda je možné jej upravit tak, aby bylo případně možné rozšířit jeho kapacitu pro mezistátní utkání," uvedl Vokřál. Dodal, že město hledá cestu, jak postavit stadion pro dvaadvacet tisíc lidí, jehož kapacitu by bylo možné jednoduše rozšířit na třicet tisíc.

Někteří ze zájemců o stavbu jsou podle Vokřála ochotní vzít na sebe také nákladný provoz stavby. „Pořádali by tam i nefotbalové velké akce," naznačil.

Analytik společnosti Cyrrus Jiří Šimara si myslí, že to je reálné. „Stadion se může uživit v případě, že na něm nebudou jen fotbalová utkání. A hlavně nesmí mít jen regionální význam, ale pořádat mezinárodní události, které nalákají i diváky z jiných zemí," myslí si ekonom.