Ve Fakultní nemocnici Brno s covidem ke včerejšku leželo sedmatřicet lidí. Sedm z nich na jednotkách intenzivní péče a jeden na umělé plicní ventilaci. „Ve velmi vážném stavu jsou neočkovaní pacienti. Mezi hospitalizovanými ale najdeme i očkované,“ uvedla mluvčí zdravotnického zařízení Veronika Plachá.

Podle údajů bohunické nemocnice je nakažený každý desátý člověk, který si udělá PCR test. Ve všech případech se jedná o mutaci delta. „Pokud se situace bude nadále zhoršovat, nemůžeme ani vyloučit, že budeme muset omezit návštěvy na pár dní v týdnu,“ upozornila Plachá.

Vytížená křižovatka ulic Oslavanská a Tomáše Procházky v Ivančicích na Brněnsku.
Proti smrtelným nehodám: nebezpečnou křižovatku v Ivančicích přemění na kruháč

Zhoršující se situaci zaznamenali i ve svatoanenské fakultní nemocnici, kde leží šest pacientů s koronavirem. „ V pondělí zasedá pravidelný epidemiologický štáb nemocnice, kde se rozhodne, jak to bude vypadat dál,“ uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

V kraji se ke středě nacházelo 160 nakažených. Zákaz návštěv kvůli epidemiologické situaci platí již v nemocnici v Boskovicích na Blanensku, ve Vojenské nemocnici Brno a v Ivančicích na Brněnsku.