„Je zvláštní, že jim členství zpochybnili až po roce od doby, kdy se aktivně zapojili do stranické práce. Vypadá to, jako by je chtěli vyloučit účelově. Na schůzi, kde jejich opoziční křídlo mohlo rozhodovat o osudu současného vedení strany,“ prohlásil zástupce sedmi „členů“ Pavel Imriš. Podle něj strana udělala chybu, když zpochybnila členství lidí, kteří platí členské příspěvky a zvolila je nadpoloviční většina členů v sále.

Soudní tahanice se nelíbí šéfovi brněnské ČSSD Jeronýmu Tejcovi. „Je mi líto, že se o této žalobě dozvídám z médií. Jsem přesvědčený, že jsme žádnou chybu neudělali. Proti jejich argumentům mám dalších třicet,“ prohlásil Tejc.

Podle něj je hlavně nepřijatelné, že se stali členy na základě hlasování neusnášeníschopné schůze místní organizace.

Zástupce sedmi lidí Imriš vzkazuje: královopolští „rebelové“ jsou ochotni žalobu stáhnout. „Pokud by se sešli a městský výkonný výbor by uznal, že udělal chybu, na soudu bychom netrvali,“ řekl Imriš.

Tejce to nechává klidným. „Ať o členství rozhodne soud. Bude to trvat tak dva roky,“ uvedl. Pokud soud argumenty žalobců uzná, budou chtít zpochybnit listopadovou schůzi městského výboru, ze které vzešla kandidátka do krajských voleb.